„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Dusíkovo divadlo představuje díla Jana Pištěka

07.05.2021 04:15

Po šesti měsících od instalace výstavy Kosmologické theatrum – terra mohou konečně zájemci vidět na vlastní oči obrazy a kresby Jana Pištěka ve foyer Dusíkova divadla.

Výstava byla zahájena bez veřejnosti loňského 6. listopadu. Díky odložení termínu dernisáže ji lze nyní navštívit až do 11. června, a to každé pondělí, středu a sobotu.

Ředitelka Dusíkova divadla Lada Bartošová připomněla, že by si kvůli omezené kapacitě výstavních prostor, kdy na každého hosta musí připadnout patnáct metrů čtverečních plochy, měli zájemci raději termín návštěvy předem rezervovat.

"Výstavu bylo možné otevřít za dodržení přísných hygienických opatření, návštěvníci například musí udržovat rozestupy alespoň dva metry, nejde-li o členy jedné domácnosti, povoleny nejsou skupinové prohlídky," dodala Bartošová.

Čáslavská výstava akademického malíře, který je synem Theodora Pištěka, se zaměřuje nejen na volnou tvorbu z posledních let, ale i na kostýmní návrhy vytvořené pro divadelní inscenace pod režijním vedením Miloše Formana a bratrů Petra a Matěje Formanových. Některé z vystavených prací jsou veřejně představeny úplně poprvé.

 
(pih), Kutnohorský deník, 7. 5. 2021

—————

Zpět