„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Navzdory nákaze kraj vyhlásil tendr na ředitele

04.04.2020 20:22

Navzdory vyhlášenému nouzovému stavu v Česku vypsal Ústecký kraj výběrová řízení na posty ředitelů tří svých příspěvkových organizací – galerií v Litoměřicích, Lounech a muzea v Teplicích. Zájemci se mají hlásit do 30. dubna.

Stávajícím ředitelům rada kraje na sklonku roku překvapivě a bez udání důvodu neprodloužila smlouvy, což tehdy vyvolalo silnou vlnu kritiky. Ani vypsání nových konkurzů v době nouzového stavu však situaci nepomohlo. Naopak, ředitelé zmíněných organizací tento krok nechápou a upozorňují, že se někteří zájemci nebudou moci konkurzů zúčastnit.

"Je zcela nepřijatelné, aby v době, kdy jsou tyto instituce zavřené, a v období, kdy je vyhlášen nouzový stav, se případní zájemci hlásili do výběrového řízení, aniž by je mohli zhlédnout. O omezených možnostech získání všech požadovaných potvrzení nemluvě. Co ti případní zájemci, kteří jsou v karanténě či jinou formou zdravotně limitováni?" ptá se v písemném prohlášení Jan Štíbr, dosluhující šéf litoměřické galerie.

V prohlášení dále zmiňuje, že rada kraje uložila 20. listopadu 2019 vedoucímu odboru kultury Adamu Šrejberovi, aby učinil kroky k vyhlášení otevřeného výběrového řízení na místa ředitelů do 30. června letošního roku. Proč je ale kraj vypsal už v polovině března?

S tím, že jsou konkurzy načasovány nevhodně, souhlasí i stávající ředitel Regionálního muzea v Teplicích Radek Spála.

Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) připustil, že věc možná není správně načasovaná. "Je to ale věc odboru kultury a paní radní (Jitky Sachetové z KSČM)."

Sachetová se k věci nevyjadřuje, nebere telefon a neodpovídá na SMS.

 
(pap) Mladá fronta Dnes, 4. 4. 2020

—————

Zpět